ancuta oros sibiu
ana-maria sibiu Ancuta - Ana-Maria Oros
Ancuta Ana-Maria Oros
ancuta  
Stiri Revista Presei
» Jamie Oliver, cel mai bogat bucatar
Jamie Oliver, in varsta de 36 de ani, se afla in topul 500 al celor mai bogati britanici, depasindu-i pe colegii sai de breasla Gordon Ramsey si Delia Smith. Potrivit listei anuale pe 2012 a celor mai bogati oameni din lume, Jamie Olivier este cel mai bogat maestru bucatar din lume.Celebrul bucatar britanic a ajuns de mai multe ori in topurile de bestselleruri cu 10 dintre cartile sale de bucate, cea mai populara este intitulata "30-Minute Meals" si s-a vandut in peste un milion de copii. Gratie lansarilor de carti de retete si a lantului de restaurante, averea celebrului maestru bucatar britanic a crescut in ultimii ani cu peste 50 milioane de lire sterline.

» PRAJITURA CU FOI DE PLACINTA SI IAURT
Aceasta este o reteta care merge foarte repede si in plus, iti da libertatea sa te joci un pic cu ingredientele. Aveti nevoie de urmatoarele: 4 oua, 200 g iaurt, o cana de zahar, o cana de ulei, un praf de copt, un pliculet de zahar vanilat, un pachet de foi de placinta (acelea din comert) si optional esenta de rom. Dupa gustul meu, puteti sa reduceti un pic cantitatea de zahar si cea de ulei cam la 3 sferturi de cana, poate chiar la jumatate pentru cea de ulei. Mod de preparare: Se amesteca cu mixerul ouale cu zaharul, se adauga iaurtul, praful de copt, zaharul vanilat, uleiul si eventual, esenta de rom. Se taie foile de placinta fideluta (dupa ce s-au dezghetat) si se adauga in compozitie. Asezati aluatul intr-o tava peste o hartie de copt. Adaugati deasupra bucatele de miez de nuca, stafide, migdale, alune sau ce aveti la indemana si se potriveste... Lasati la cuptor 30-40 min. la foc mic. Se recomanda preincalzirea cuptorului la foc maricel, circa 5-10 min. Intre timp, se prepara un caramel din 7 ...

» TIRAMISU
Tiramisu servit in cupe Ingrediente: 6 oua, 500 g mascarpone, un pachet de piscoturi, 6 linguri de zahar, cacao, un praf de sare, cafea si optional rom si fructe de padure, capsuni Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile si zaharul se freaca bine cu mixerul. Se amesteca albusurile cu galbenusurile si cu mascarpone. Se prepara o cafea tare (echivalentul a 3 - 4 cescute e suficient). Se poate adauga in cafea si romul, dar exista riscul sa aveti un desert cu gust de "cofetarie" (unde stim prea bine ca toate preparatele sunt "imbalsamate" cu diverse esente si prafuri). Se inmoaie piscoturile in cafea (nu se lasa mult, se introduc si se scot rapid). Se aseaza in cupe si peste se toarna compozitia cu mascarpone si oua. Deasupra se presara cacao si se lasa la frigider cateva ore bune (peste noapte). La sevire, se pot pune deasupra fructe de padure proaspete (mure, afine, fragute) sau capsuni. Sau, se pot pune chiar in compozitie. ...

» Fructele Goji, energie si vitamine
Goji este un fruct din asia consumat de localnici de peste 2500 de ani. Fructul este produs de planta Lycium Barbarum, izvor de sanatate si utilizata de terapeutii tibetani si chinezi. Este folosit in medicina traditionala datorita numeroaselor benficii curative. Se consuma ca fructe uscate, suc macerat, ceai sau ca ingrediente in mincaruri.In ultimii ani Goji a beneficiat de un grad mai ridicat de consum in Europa, datorat familiarizarii civilizatiilor vestice cu fructul si beneficiile pe care le ofera. Proprietatile fructelor goji au fost recunoscute recent in medicina moderna.

» Rochiile vaporoase flapper la moda in 2012
In 2012 vom simti prezenta anilor 20 prin rochiile vaporoase cu forma de tambur (flapper) si tendinte vitage. In a doua jumatate a anilor 1920, rochiile flapper (tambur) au creat un stil aparte, direct si liber. Inca din anii trecuti, tendintele retro si forma tamburului si-au facut prezenta in lumea fashion la prezentarile de lux ale celor mai renumiti creatori de moda.In 2012 Moschino a prezentat o colectie inspirata de moda flapper. La prezentarea de la Milano, un numar mare de supermodele printre care si Kate Moss au defilat in rochii tambur create de celebra casa de moda.

» Ceai pentru eliminare nisip si pietre la Rinichi
Ceai pentru dizolvarea si eliminarea fara durere a calculilor renali (nisip si pietre la rinichi)Alimentatia care cuprinde substantie cu exces de saruri minerale, consumul insuficient de apa (nu alte lichide - inclusiv sucuri naturale de fructe), infectiiile urinare netratate corespunzator pot conduce la suprasaturarea urinei pe tubulatura renala sau uretrala si ?n consecinta la instalarea microlitiazei (nisip) sau a litiazei (pietre) renale. Aceste formatiuni litice (calculi renali) sunt saruri insolubile de Ca si Mg de origini diferite: oxalati, urati, carbonati.Ceaiul prezentat de noi (a carui efecte au fost dovedite ecografic ?nante si dupa cura de ceai, la o persoana care suferea de frecvente colici renale datorate prezentei calculilor renali) are o compozitie complexa, care permite solubilizarea calculilor (indiferent de natura lor) si eliminarea lor fara durere. RetetaCeaiul se face din mai multe plante, din fiecare se ia o cantitate care poate fi cuprinsa ?ntre 3 degete.Se bea minim 1 ...

» Tiramisu
Tiramisu servit in cupe Ingrediente: 6 oua, 400 g mascarpone, un pachet de piscoturi, cacao, un praf de sare, cafea si optional rom si fructe de padure, capsuni Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile si zaharul se freaca bine cu mixerul. Se amesteca albusurile cu galbenusurile si cu mascarpone. Se prepara o cafea tare (echivalentul a 3 - 4 cescute e suficient). Se poate adauga in cafea si romul, dar exista riscul sa aveti un desert cu gust de "cofetarie" (unde stim prea bine ca toate preparatele sunt "imbalsamate" cu diverse esente si prafuri). Se inmoaie piscoturile in cafea (nu se lasa mult, se introduc si se scot rapid). Se aseaza in cupe si peste se toarna compozitia cu mascarpone si oua. Deasupra se presara cacao si se lasa la frigider cateva ore bune (peste noapte). La sevire, se pot pune deasupra fructe de padure proaspete (mure, afine, fragute) sau capsuni. Sau, se pot pune chiar in compozitie. Daca aveti doar ...

» Prajitura cu foi de placinta si iaurt
Aceasta este o reteta care merge foarte repede si in plus, iti da libertatea sa te joci un pic cu ingredientele. Aveti nevoie de urmatoarele: 4 oua, 200 g iaurt, o cana de zahar, o cana de ulei, un praf de copt, un pliculet de zahar vanilat, un pachet de foi de placinta (acelea din comert) si optional esenta de rom. Dupa gustul meu, puteti sa reduceti un pic cantitatea de zahar si cea de ulei cam la 3 sferturi de cana, poate chiar la jumatate pentru cea de ulei. Mod de preparare: Se amesteca cu mixerul ouale cu zaharul, se adauga iaurtul, praful de copt, zaharul vanilat, uleiul si eventual, esenta de rom. Se taie foile de placinta fideluta (dupa ce s-au dezghetat) si se adauga in compozitie. Asezati aluatul intr-o tava peste o hartie de copt. Adaugati deasupra bucatele de miez de nuca, stafide, migdale, alune sau ce aveti la indemana si se potriveste... Lasati la cuptor 30-40 min. la foc mic. Se recomanda preincalzirea cuptorului la foc maricel, circa 5-10 min. Intre timp, se prepara un caramel din 7 ...

» MACHIAJUL DE TOAMNA AL OCHILOR
TendinteIntensiv - tonurile luminoase, albastre se recomanda a fi folosite mai ales seara. Sunt acceptate si peste zi, cu conditia sa nu aveti mai mult de 30 de ani.Scanteietor - noile farduri metalizate, in nuante deschise, li se recomanda mai ales femeilor cu piele deschisa, brunete sau cu par castaniu. Insotite de un contur de ochi de culoare inchisa, dau o impresie "imperiala".Feciorelnic - nuante rozalii, aplicate atat pe pleoape, cat si pe buze si pe obraji, reprezinta una dintre tendintele principale in machiaj.Auriu - ochii umbriti (smokey), cu nuante de auriu si maro se potrivesc cu tenurile usor mai inchise, creole si cer un par intre blond si castaniu, plus un ruj la fel de lucios.Nud - pleoape fardate aproape invizibil, intr-o nuanta apropiata de aceea a pielii, asociata cu un fond de ten la fel de deschis, in schimb, cu buze vopsite, pentru contrast, cu rosu inchis.

» GIMNASTICA PE NESTIUTE
Multi dintre noi ne plangem ca nu facem sport. Cu toate astea, viata cotidiana, atunci cand n-o petrecem in pat, ne solicita atat inima, cat si muschii, exact ca o partida de tenis sau de innot. Daca am face constient ceea ce am face pe nestiute, trupul si starea noastra de spirit ar avea mult de castigat.1 ora de joaca cu copilul - egal cu 20 de minute de aerobic. Se pierd 222 kcalorii.Cand te joci cu adevarat cu un copil, nu exista cale de scapare, inainte de a-ti da sufletul. Alergi dupa el prin parc, te apleci ca sa-l tii de mana, il dai in leagan... Solicitate constant, picioarele si inima sunt permanent in alerta. Un dinamism comparabil cu acela solicitat cu o ora de aerobic, unde ritmul este trepidant.1 ora de menaj - egal cu 30 de minute de alergare. Se pierd 286 kcalorii.Nu aveti timp sa faceti jogging? Poate nu stiti ca maturatul, stergerea prafului, lustruitul parchetului, calcatul, spalatul geamurilor si datul cu aspiratorul sunt activitati cardio-vasculare complete. Munca in gospodarie poate fi ...

ancuta
home | gallery | guinea pigs | horoscope | news | blog | games
SaraDesign - Unio Plan