sibiu - sitemap.ro - cluj-napoca
ancuta oros sibiu
ana-maria sibiu Ancuta - Ana-Maria Oros
Ancuta Ana-Maria Oros
ancuta  
Stiri Revista Presei
» Tarta crocanta Tamara
Ingrediente:1 aluat de placinta (400 g)4 oua4 linguri gris200 g branza de vaci200 g iaurt8 linguri zaharo cescuta cu ulei1/2 plic praf de coptfructe zemoase pentru ornat: capsuni, piersici, caiseMod de preparare: Se lasa aluatul la decongelat. Se bat cu mixerul ouale cu zaharul si restul ingredientelor care se adauga treptat. Se adauga compozitia batuta la mixer peste aluatul asezat intr-o tava de cuptor, pe o hartie de copt. Se pun deasupra felii de fructe (dupa preferinte). Se lasa la cuptor (temp. de 200 gr.) aproximativ 30-40 min. Aluatul crocant impreuna cu braza de vaci, grisul si fructele fac o combinatie delicioasa. Pofta buna!

» CE PURTAM IN VACANTA
Spiritul vacantei a cuprins mapamondul. Miroase a nisip, a mare, a libertate celebrata ca pe timpul faimosilor hippie, cu cantece la chitara si ghirlande de flori.Nici marii creatori de moda nu au ratat unda romantica starnita de mirosul vacantei. Oferta stilistilor este bogata in culori si fantezii.Tendinta hippie - e celebrata prin fuste lungi, viu colorate, confectionate din materiale usoare si nesifonabile, bune de mers pe strada, dar si de stat pe iarba sau pe nisipHaine inflorate - cine vrea sa fie la moda in vara asta sa nu se lipseasca de o pereche de pantaloni inflorati. Croi stramt, glezna libera, seara se poarta cu taioare sau cardiganuri.Rochite de vara - anul acesta se poarta simplitatea: rochii scurte sau lungi, dar foarte simple, vaporoase, din matase sau bumbac.

» PRAJITURA CU CIRESE
Ingrediente:300 g faina225 g zahar150 ml lapte3 oua1 praf de cop; sare600 g cirese100 g zahar vanilinatPreparare:Alegi cirese coapte, le rupi coditele, le scoti samburii si le lasi la scurs intr-o strecuratoare. Freci galbenusurile cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa, adaugi laptele rece, incorporezi albusurile batute spuma, iar la final adaugi, in ploaie, faina cernuta, cu praful de sare si praful de copt. Torni totul intr-o tava medie, unsa si tapetata cu faina, adaugi deasupra ciresele scurse si dai la cuptorul incins pentru circa 40-45 minute. Daca vrei sa nu se duca ciresele la fundul prajiturii, le tavalesti inainte prin faina. O portionezi rece, in tava, o pudrezi cu zahar vanilinat si o servesti.

» APLICAREA MACHIAJULUI: CATEVA TRUCURI CONTRA UNUI OBRAZ OBOSIT
 - Evitati fondul de ten prea inchis sau prea deschis. Atrag atentia si accentueaza toate micile imperfectiuni.  - Nu exagerati tencuindu-va fata! Si un truc: amestecati in fondul de ten fluid cateva picaturi de fond de ten de culoare roz. Se aplica pe fata cu un burete umed.  - Dupa ce aplicati fondul de ten, folositi si o pudra pulbere transparenta sau in nuanta de roz, dar numai pe frunte, nas si barbie. Evitati conturul ochilor si barbia pentru ca accentueaza fiecare rid.  - Aplicati fardul cat mai sus pe pometii obrajilor, pentru a crea o iluzie optica de inaltare a fetei.  - Pentru buze, preferati un gloss delicat colorat, rujul are un efect foarte dur.  - Evitati dermatografele si eye-liner-ul negre, aspresc privirea. Folositi creioane in nuante de bej sau maro si un rimel tot maro. Negrul imbatraneste.  - Cautati sa aveti parul mereu proaspat spalat. Da o stralucire in plus obrazului.

» UN SOMNIFER DELICIOS: SUCUL DE CIRESE
Cine sta noaptea in pat cu privirea in tavan sa apeleze la suc de cirese (natural). Un studiu realizat in Anglia, la Northumbria University, arata ca doua pahare de suc pe zi sunt cel mai bun somnifer. Explicatia? Continutul ridicat de melatonina, hormonul somnului.

» CEAPA VERDE - ALIMENT MIRACULOS
Pe tarabele din piete, alaturi de alte bunatati vegetale, gasim, acum, din belsug, ceapa verde. In afara de faptul ca da salatelor un gust extraordinar, ceapa verde este si un medicament de exceptie, folosit de mii de ani.Depozit de substante vitaleCeapa verde contine cantitati insemnate de vitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu. Insa, in afara de nutrientii clasici, aceasta delicatesa vegetala mai contine cativa compusi cu efecte terapeutice foarte importante:Alicina - este substanta care da cepei mirosul specific, dar are si un efect antibiotic si antiviral foarte puternic. De asemenea este un protector pentru plamani si caile respiratorii medii, pe care le fereste de infectii si de boli tumoraleCvercitina - este un antioxidant puternic cu rol in combaterea tulburarilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare si a cancerului.Clorofila - curata organismul de metalele grele, de radicalii liberi si de tot felul de poluanti, de la E-urile din alimentatie, la substantele nocive din aer, din apa sau din ...

» O LEGUMA ANTI-FRIG: FASOLEA
Va plangeti intruna ca aveti mainile reci? O reteta miraculoasa, de mare ajutor e fasolea verde sau boabe. Continutul ei in fier activeaza productia de hormoni care regleaza temperatura corpului. Reteta: o data pe saptamana, fasolea sa nu lipseasca de pe masa! Cui nu-i place sa apeleze la nuci, au acelasi efect

» REGIMUL CU CAPSUNI SI OREZ
Capsunile bine coapte de soare sunt o adevarata binecuvantare pentru cei care vor sa slabeasca. Detoxifica celulele, curata intestinul de reziduuri si elimina surplusul de apa din organism. Bogate in pectine, capsunile reduc colesterolul si tensiunea arteriala si sunt un medicament pentru tensiunea arteriala si pentru vasele sanguine. Si mai contin, in plus, o cantitate mare de vitamina C.In orez exista multa vitamina B - mai ales B1 si biotina - substante active care pun in miscare metabolismul si sunt responsabile pentru o mai buna ardere a grasimilor. Rezultatul: scapam mai usor de kilogramele in plus. Pentru zilele a sasea si a saptea alegeti retetele care v-au placut cel mai mult in primele  cinci zile.Pentru toate zilele de regim:La micul dejun si pe parcursul diminetii:Pana la 500 g de capsuni. 100 g = 35 kcalDupa-amiaza:1 iaurt cu un pumn de capsuni maruntite. 130 kcalSosul pentru salate:Se prepara din 2 lingurite de ulei, otet sau lamaie si apa.Ierburi si condimente:La alegere, pentru toate felurile ...

» Fructele Goji, energie si vitamine
Goji este un fruct din asia consumat de localnici de peste 2500 de ani. Fructul este produs de planta Lycium Barbarum, izvor de sanatate si utilizata de terapeutii tibetani si chinezi. Este folosit in medicina traditionala datorita numeroaselor benficii curative. Se consuma ca fructe uscate, suc macerat, ceai sau ca ingrediente in mincaruri.In ultimii ani Goji a beneficiat de un grad mai ridicat de consum in Europa, datorat familiarizarii civilizatiilor vestice cu fructul si beneficiile pe care le ofera. Proprietatile fructelor goji au fost recunoscute recent in medicina moderna.

» Rochiile vaporoase flapper la moda in 2012
In 2012 vom simti prezenta anilor 20 prin rochiile vaporoase cu forma de tambur (flapper) si tendinte vintage. In a doua jumatate a anilor 1920, rochiile flapper (tambur) au creat un stil aparte, direct si liber. Inca din anii trecuti, tendintele retro si forma tamburului si-au facut prezenta in lumea fashion la prezentarile de lux ale celor mai renumiti creatori de moda.In 2012 Moschino a prezentat o colectie inspirata de moda flapper. La prezentarea de la Milano, un numar mare de supermodele printre care si Kate Moss au defilat in rochii tambur create de celebra casa de moda.

ancuta
home | gallery | guinea pigs | horoscope | news | blog | games
SaraDesign - Unio Plan

HostVision Unicef CityMaps